Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

Üdvözöljük a  Stefán Gránit Kft honlapján!

Vállalkozásomat 1999. Február 1-én alapítottam akkor mint Betéti társaság. Azóta óriási változásokon mentünk keresztül. Cégünk rendkívül szerény körülmények között alakult meg, az akkoriban csak műkőkészítéssel foglalkozó vállalkozás 2 főből állt. Tevékenysége műkőből készült síremlékek készítése volt. Amelyek 90%-ban a helyi temetőkben kerültek kiszállításra. A vállalkozás azóta is megtartotta hagyományos,családi arculatát.

2000-ben az egyre növekvő érdeklődésre és az új kihívásokra való tekintettel kezdtünk foglalkozni nemes kövekkel is. Pl:márvány-gránit. Akkor mint viszonteladók értékesítettük a márványból és gránitból készült síremlékeket. Az évek során a cég teljesen berendezkedett a Mészkő - márvány - gránit importálására és feldolgozására. A tevékenységünk kiterjeszkedett különböző épület-díszítő munkákra is. pl: Párkányok, lépcsők, balluszteres korlátok, kandallók, konyhai-fürdőszobai pultok, márvány dísz oszlopok, asztallapok, burkolatok stb. Munkáink számtalan családi házat, kastélyt, közületi épületet, köztéri emlékművet és templomokat díszítenek. De a műkő gyártó részlegünk is folyamatosan bővülés alatt van.Nagy mennyiségű műkő terméket tudunk akár egyszerre legyártani. Legyen az síremlék vagy éppen egy bonyolult épület diszitő termék.

A nyersanyagot szerte Európából 24 tonnás kamionokkal szállíttatjuk az üzembe, ott targoncák segítségével történik az anyag mozgatás. Egyre növekvő raktárkészletünkell előreláthatólag 2011 közepén már viszonteladókat is ki tudunk szolgálni. Félkész vagy kész síremlékekkel most is várjuk viszonteladók jelentkezését is.

A nyersanyagot nagyteljesítményű híd vágó gépekkel daraboljuk egyedi méretekre is. 4 DB ipari hidfűrészünk amik 400mm-500mm-600mm-es gyémánt tárcsával felszerelt szabász gépek illetve 1000mm-es és 1200mm-es blokk vágó gépek.Ezekkel nagyméretű akár 10 tonnás márvány tömböket is fel tudunk dolgozni.Idén 2014-ben kerül beüzemelésre egy gyémánt drótos kő tömb szeletelő,amivel 10m3-es vagy még nagyobb kő tömböket tudunk felszeletelni,ezek fényezés után viszonteladók részére lesznek értékesítve,mint fél kész nyersanyag.De természetesen,megrendelésre egyedi, kész terméket is előállítunk a feldolgozott nyersanyagokból. A méretre vágott anyagot vizes csiszolással pl.:karos csiszoló gépekkel, félautómata csiszoló géppel illetve kézi vizes gépekkel varázsoljuk tökéletessé. De igény szerint gömbölyű, illetve tagozatos profil kialakítást is végzünk gépi illetve kézi technikával is.

Bármilyen szokványos vagy EGYEDI művészi faragványokat is készítünk bármely anyagból. Az elkészített síremlékek feliratozását számítógépes tervezéssel készítjük irodánkban, amelynek maszkoló fóliáját plotter-géppel vágjuk ki. Ezt követően nagynyomású homok fúvással készítjük a feliratokat,amik aztán natúr vagy arany illetve egyedi szín is lehet, igény szerint.

Homok fúvással végezzük a lépcsőlapok csúszás gátlását is többek között amit akár a műhelyben akár helyszínen is el tudunk készíteni egy külön erre gyártott homok fúvó berendezéssel. Vállaljuk többek között fém ipari termékek illetve komplett autó karosszériák vagy alkatrészek homok szórását is. Vállalkozásunk a jó vezetőségnek és jó szakembereinek,gyors és pontos munkájának köszönheően egy igen előkelő helyet vívott ki magának az elmúlt 10 évben. Mind az építőiparban mind a kegyeleti szolgáltatások terén. És így Budapest és környéke - Pomáz és környéke egyik legnagyobb,legfejlettebb és legkedveltebb kőfaragó vállalkozásává nőtte ki magát. Azon kevés cégek egyike vagyunk aki a gazdasági válság ellenére is az elmúlt 5 évben jelentős fejlődésen ment keresztül. Létszámunk növekedett, telephelyeink száma nőtt, új telephelyet nyitottunk Bp.- en a Kozma utcában is. Nyersanyag készletünk , gép parkunk és termék palettánk is jelentősen kibővült.

"Referencia" menü pont alatt megtekinthetik munkáink egy részét. A "feldolgozó üzem" menü pont alatt láthatják a munka folyamatok egyes szakaszait.

Módosítás dátuma: 2014. március 11. kedd, 17:34